Mijn winkelmand

/
/
/
1 dubbele of 2 enkel matrassen kopen?

1 dubbele of 2 enkel matrassen kopen?

U wil een nieuwe matras kopen en twijfelt om een grote 2-persoons of toch 2 enkele matrassen te kopen. Waar moet u op letten. Hierbij enkel tips.

Wanneer kiezen voor 2 enkel matrassen.

  • U kiest voor verstelbare lattenbodems (elektrisch of manueel). Uw partner zet bvb het hoofd- of voetgedeelte omhoog en u slaapt liever vlak. Dan kan dit enkel met 2 aparte matrassen. Bij aankoop van 1 grote matras zou dit spanning geven in de middenzone omdat uw matras het hoogteverschil niet kan overbruggen.
  • U en uw partner hebben een totaal andere slaapvoorkeur. Als uw partner graag op een eerder harde en u graag op een eerder zachte matras slaapt, dan moet je wel kiezen voor 2 aparte matrassen. Let er dan bij aankoop wel op dat je matrassen ongeveer even hoog zijn. Anders is het visueel niet mooi.
  • Als u moeite heeft of onvoldoende kracht om 1 grote matras om te draaien (enkele keren per jaar om de levensduur van uw matras te verlengen)

Wanneer kiest u voor 1 grote matras.

  • Indien u niet wenst dat er een lastige spleet/voeg tussen de 2 matrassen zit. Zeker als 2 partners graag tegen elkaar aanliggen in het midden van het bed is dit zeer onaangenaam.
  • Indien u en uw partner gelijkaardige wensen qua slaapcomfort hebben.
  • Bij vlakke (niet verstelbare) lattenbodems, spiraalbodems of boxspring bodems.
  • Indien u wenst dat u matras stabieler in het bed blijft liggen en niet steeds ligt te schuiven.

Wat als u toch voor 2 aparte matrassen moet kiezen?

U kiest  voor 2 aparte matrassen vanwege het verschil in slaapcomfort tussen u en uw partner of u kiest voor verstelbare bodems, maar u heeft een probleem met de voeg/spleet in het midden.Dan is een grote topper (dunne oplegmatras) een optie. Voor verstelbare bodems kiest u dan voor een split-topper. Deze toppers zijn gesplitst aan voet- en hoofdkant, maar in de middenzone met elkaar verbonden. Voor vaste bodems heeft u natuurlijk geen split topper nodig en kiest u voor een topper zonder split uit een geheel.

Er bestaat ook een goedkoop alternatief. De brug of wat de Fransen zo mooi de “pont d’amour” noemen. Dit is een T-stuk uit schuim, meestal bekleed in matrasstof, om de spleet/voeg tussen de 2 matrassen te overbruggen.

Wat is de beste keuze in een metalen bed?

Voor onze metalen bedden maakt het geen verschil uit of u kiest voor 2 aparte of 1 grote matras. Onze metalen bedden lenen zich tot diverse opstellingen van bodems en matrassen.