Mijn winkelmand

/
/
/
Allergie in de slaapkamer

Allergie in de slaapkamer

Zowel stof als huisstofmijt kunnen je nachtrust verstoren. Niezen, tranende ogen, hoesten, jeuk en andere vervelende kwaaltjes zijn nochtans te vermijden als je de juiste maatregelen neemt.
Hier enkele tips die je helpen om je slaapkamer meer allergie-neutraal te maken.

1. Koop geen bed dat bekleed is met stof

Vanzelfsprekend is een boxspring bed bekleed met stof de grootste vijand voor personen met een stof- of huisstofmijt-allergie..
Kies voor een bed dat je gemakkelijk stofvrij kan houden. Met een houten beddenbak ben je al goed onderweg. Maar de spleetjes in hout zijn nog steeds een mogelijk nest van huisstofmijt. Een metalen bed is echter ideaal omdat het geen omgeving is waarin huisstofmijt gemakkelijk kan overleven. Een metalen bed is ook zeer gemakkelijk te reinigen.

2. Kies een anti-allergiematras

De betere matrassen hebben een anti-allergiehoes. Nog beter is wanneer het mogelijk is om deze matrashoezen (tijken) te kunnen wassen op 60°C.
Er bestaan ook matrassen met waterdichte en brandvertragende hoezen. Deze zijn uiteraard ook gemakkelijk te reinigen.

3. Koop wasbaar bedtextiel

Matrasovertrekken, dekbedden, dekbedovertrekken, kussens. Als u dit bedtextiel kan wassen op 60°C dan is dit ideaal om huisstofmijt te verwijderen. Huisstofmijt is namelijk niet bestand tegen deze temperaturen.

4. Vocht vermijden

Vocht en huidschilfers zijn een voedingsbodem voor huisstofmijt. Vocht is overigens ook een goede kweekbodem voor schimmels. En we zweten veel wanneer we slapen.
Daarom is het belangrijk om iedere dag je bed en slaapkamer goed te verluchten.  Plooi je dekbed niet netjes samen, maar leg deze open. Gooi je ramen open. Draai je matrassen regelmatig om.

5. Weer stofmagneten uit je slaapkamer

Kleding, knuffels, boeken, allerlei kleine decoratieve spulletjes, tapijten en dergelijke trekken stof aan. Tracht je slaapkamer eenvoudig te houden zodat je deze gemakkelijk kan poetsen. Kies zeker voor een bed dat voldoende hoog boven de grond staat, zodat je ook gemakkelijk onder het bed het stof kan opnemen met een vochtige doek.

Alegranza Spijlenbed
Alegranza Spijlenbed