Mijn winkelmand

/
/
/
Bed voor rolstoelgebruikers

Bed voor rolstoelgebruikers

Vaak krijgen wij vragen van rolstoelgebruikers voor de aankoop van een metalen bed.
Wij hebben geen specifieke bedden voor rolstoelgebruikers, maar als artisanale fabrikant passen wij graag bedden aan naar wens van onze klanten.

Slaaphoogte

Een van de meest voorkomende vragen van rolstoelgebruikers is dat de slaaphoogte van het bed op hetzelfde niveau kan gebracht worden als de zithoogte van de rolstoel of net iets hoger.
Dat kan op diverse manieren opgelost worden. Met wat geluk kan een standaard bed voldoen aan de eisen door enkel de hoogte van lattenbodem en matras aan te passen.

Maar meestal plaatsen wij de slaaphoogte van het bed op een niveau dat is afgestemd op de gebruiker. Zo kunnen we de beddenbak waarin de bodem en de matras liggen op een niveau plaatsen dat geschikt is voor de gebruiker.
Dit is dan wel een vast niveau. Het is niet dat het hele bed dan mechanisch omhoog of omlaag gezet kan worden. Dat bieden wij niet aan. Het gaat om 1 vaste instelling.
Je kan uiteraard wel een elektrisch verstelbare lattenbodem in het bed plaatsen, waardoor je als gebruiker dan wel de lighoogte van benen, romp of hoofd kan instellen in hoogte.

Steun bij in- en uitstappen

Een steun of houvast hebben bij het in- en uitstappen van het bed is een andere veel voorkomende vraag.
Wij kunnen op onze metalen bedden beugels lassen op de plaatsen die u wenst.
Zo kan u die beugels gebruiken om u, als rolstoelgebruiker, gemakkelijker in het bed te trekken of er weer uit te komen.
U bepaald zelf waar deze beugels komen en hoe groot of hoog ze moeten zijn.
Hieronder ziet u een schets van een beugel die we voorzien hebben voor een rolstoelgebruiker op een van onze metalen bedden.

Andere opties of aanpassingen

Uiteraard zijn ook andere specifieke aanpassingen of opties mogelijk.
Wilt u een tafeltje dat op een bepaalde hoogte naast u bed staat?
Een muurbeugel om naast uw bed tegen de muur te monteren (in de kleur van uw bed)?
Een TV-staander om achter uw bed te zetten?
Wij kunnen specifieke accessoires voor u bouwen die het leven in de slaapkamer aangenamer maken.

Let op, wij hebben geen standaard oplossingen. Alles is in overleg. Alles is handgemaakt en specifiek naar uw wensen. Dat brengt uiteraard wel met zich mee dat onze op maat gemaakte oplossingen duurder zijn dan standaard hulpmiddelen die in de massa gemaakt worden. Maar de door ons gemaakte materialen zijn duurzaam en kunnen zeer lang gebruikt worden.

Wenst u meer info? Contacteer ons dan via het contactformulier op onze website.

 

Hasselt design bed
Hasselt design bed