Mijn winkelmand

/
/
/
Bedden die kraken of piepen

Bedden die kraken of piepen

Kraakt of piept je bed?

Dan is het natuurlijk spijtig dat u geen bed van FerroBellissimo heeft aangekocht.

Ligt het aan uw bed? 

Houten bedden durven al eens kraken of piepen. Hout werkt nu eenmaal. Alles vastzetten is dan de opdracht om die nare geluidjes weer weg te krijgen.

Heeft u een metalen bed dat kraakt of piept?

Waarschijnlijk een goedkoop bed, gemaakt van dunne buizen en zwakke verbindingen (iets wat wij dus niet verkopen). Maar het kraken of piepen zit altijd in de verbindingen.
Probeer het daar te fixeren en uw probleem zal grotendeels opgelost zijn.

U kocht toch een bed van ons en het kraakt of piept?

Weinig waarschijnlijk dat het hier om het bed zelf gaat.
In 99% van de gevallen gaat het om de lattenbodems. Lattenbodems bestaan uit 2 materialen. Namelijk houten latten die rubberen houders zitten. Telkens wanneer u het bed gebruikt schuiven de latten heen en weer in de rubbers. Daardoor komt er slijtage op die rubbers. Deze slijtage zijn minuscule kleine deeltjes die wrijving veroorzaken tussen houten latten en rubbers. Dit veroorzaakt piepende geluiden wanneer je in bed ligt.

Hoe dit oplossen? 

Zijn je lattenbodems 20 jaar oud, dan zijn ze aan vervanging toe.
Zijn je lattenbodems jonger dan kan je de latten uit de rubbers trekken. Maak de rubber binnenin een beetje schoon en doe wat olijfolie of vaseline aan de top van de lat. De latten zullen nadien weer vlot in de rubbers schuiven zonder de nare kraak en piepgeluiden. Dit werk normaal goed voor jaren. Als het na enkele jaren weer opduikt kan je dit weer herhalen.