Mijn winkelmand

/
/
/
Duurzaam meubilair – duurzaam slapen

Duurzaam meubilair – duurzaam slapen

Ontdek hier ons gamma aan duurzaam slaapkamer meubilair.

Wat maakt een metalen bed duurzaam?

Welk bed of meubel kan je vandaag nog levenslang gebruiken? Een stalen of metalen bed van FerroBellissimo gaat levenslang mee. En met levenslang bedoelen  wij ook probleemloos 60 a 70 jaar.
Een kwalitatief houten bed kan ook erg lang gebruikt worden, alhoewel hout een materiaal is dat werkt en niet de eigenschappen heeft van staal.
En meestal is het hout dat voor meubilair gebruikt wordt geen kwalitatief, maar goedkoop hout.
Een boxspring? Max 15 tot 20 jaar en je mag die afvoeren als vervuilend afval.

Metaal is perfect geschikt voor de circulaire economie

Geen ander materiaal is meer geschikt voor de circulaire economie dan metaal.
Zowat alle recupereerbare staal gaat opnieuw de oven in en wordt gerecycleerd, zodat er geen nieuwe bronnen (lees het uitgraven van ertsen) moeten aangesproken worden.
Metaal is ook een erg gemakkelijk en lokaal te recupereren materiaal, wat er voor zorgt dat de milieu belasting minimaal is.

Hout is gedeeltelijk recupereerbaar en  een boxspring bed is een ware aanslag op het milieu. Polyester (een aardolieproduct) en katoen, 2 belangrijke componenten in een boxspring, zijn een absolute no-go op vlak van milieu belasting.

Lokale productie.

Bij FerroBellissimo maken we er punt van om onze volledige productie in Europa te houden.
Voor ons dus geen milieu belastende container transporten vanuit Azië, waar meubels ook vaak gemaakt worden in fabrieken die het allemaal niet zo nauw nemen met de milieubelasting bij het maken van de producten die u goedkoop  kan aanschaffen bij de meubeldiscounters.
Made in Europe, met Europees staal en een minimaal aan transport van goederen.

Hasselt design bed