Mijn winkelmand

/
/
/
Elektrisch verstelbare lattenbodems

Elektrisch verstelbare lattenbodems

Elektrisch verstelbare lattenbodems zijn zeer geschikt in combinatie met metalen bedden. Er zijn enkele tips en opmerkingen die wij je graag meegeven.

Metalen bedkaders

Al onze metalen bedden zijn geschikt voor het dragen van elektrische lattenbodems. Sommige bedkaders (de metalen bedden met een leveringstermijn van minder dan 7 weken), hebben standaard verstelbare draagbalken. Die draagbalken kunnen dan opgeschoven worden richting hoofdbord of voetbord. Als deze naar de buitenste positie opgeschoven worden komen de draagbalken niet in conflict met de mechanische componenten of de elektromotoren.

De ijzeren bedden met een leveringstermijn van meer dan 7 weken worden individueel gemaakt. Hier passen wij de bedkader aan. Een standaard kader heeft 2 draagbalken die van links naar rechts lopen. Een bedkader voor elektrische lattenbodems krijgt in dit geval een centrale draagbalk die van hoofdbord naar voetbord loopt. Aan de zijkanten zijn er dan L-profielen.
Op die manier kan de elektrische lattenbodem werken zonder conflict.

Elektrische lattenbodems en matrassen

Als u kiest voor een 1-persoonsbed is er geen probleem.
Kiest u voor een 2-persoonsbed, dan moet u rekening houden met enkele zaken.
Wanneer u kiest voor elektrisch verstelbare bodems kan u niet kiezen voor één grote 2-persoonsmatras. U kiest dan voor 2 aparte matrassen.
De reden is voor de hand liggend. Als uw partner zijn of haar bodem omhoog zet en uw lattenbodem blijft laag staan, dan kan één grote doorlopende matras dit hoogteverschil niet opvangen.
U kiest dus voor 2 aparte matrassen bij verstelbare bodems.

Wat als de voeg tussen de matrassen u dan stoort?
Dat kan u oplossen met een split topper. De split topper is in de middelzone gekoppeld, maar is gesplit aan de hoofdkant en voetkant. Hierdoor overbrugt u die vervelende voeg, maar bent u toch in de mogelijkheid uw bed te verstellen.

U wil toch een grote dubbele matras in combinatie met elektrisch verstelbare lattenbodems?
Dat kan. Bij onze basismodellen kunnen wij een synchrokabel meeleveren. Die kabel synchroniseert de 2 lattenbodems, zodat ze steeds gelijk stijgen of zakken.
Bij de modellen met een afstandsbediening kan die synchronisatie met de bediening gebeuren, zodat u de 2 lattenbodems samen kan laten stijgen of dalen.
Let wel op, als u voor deze optie kiest kan u de 2 bodems dus niet individueel in hoogte verstellen. Dit om die ene grote matras te beschermen.