Mijn winkelmand

/
/
/
Handgemaakte bedden

Handgemaakte bedden

Al onze bedden zijn handgemaakt. Het handwerk en de uren die het kost om een bed te maken, bepalen grotendeels de prijs van een bed. Waarom zijn er dan vaak grote prijsverschillen tussen diverse modellen?

Het merendeel van de bedden in onze collectie maken we per stuk. Een klant besteld bij ons een bed en het bed wordt individueel gemaakt voor de klant. Individueel gemaakt wil zeggen dat we het bed dan ook kunnen uitvoeren in de kleur die de klant wenst. Maar ook andere aanpassingen zijn mogelijk als ze niet te ingrijpend zijn.

Zo kan een hoofdbord of voetbord bijvoorbeeld wat lager of hoger gemaakt worden als dit beter tot zijn recht komt in het interieur. Of we kunnen de bedkader wat hoger zetten om de slaaphoogte aan te passen, zodat het gemakkelijker is voor u om in en uit het bed te stappen. We kunnen hier en daar ook een krul of decoratie aanpassen om het net wat meer naar u smaak te maken.
Soms kunnen deze aanpassingen gratis gebeuren en soms rekenen we daarvoor een kleine meerprijs aan.

Maar, vooral om de prijs te drukken maken we ook bedden in reeksen. We spreken hier zeker niet over massaproductie, maar over beperkte reeksen van bvb 100 of 150 stuks. Dit zijn voornamelijk de bedden die u bij ons kan aankopen voor bedragen van minder dan 1000 Euro.

We ontwerpen dan een model en maken daarvan een mal. We maken dat bed dan in 100 stuks, volledig met de hand. We werken dat bed dan af in één of 2 kleuren, pakken het in en leggen het in ons magazijn te Mol.
De kwaliteit van deze bedden is net zo degelijk als de kwaliteit van de individueel gemaakte bedden, maar omdat we ze in een reeks maken en in maar in enkele kleuren afwerken, kan het natuurlijk goedkoper gedaan worden.
Het voordeel is dat we deze bedden snel kunnen leveren. Het nadeel is dat aanpassingen niet tot de mogelijkheid behoren. Een bed dat volledig afgewerkt is en in kleur gespoten gaan we nadien niet terug uitpakken en aanpassen. Wat je ziet is dus ook wat je krijgt.

Toch blijven ook deze reeksbedden een zeer exclusief product. Want als een reeks van pakweg 100 of 150 stuks volledig is uitverkocht, dan wordt het model ook nooit meer bijgemaakt. Als een model echt succesvol is, dan maken we natuurlijk wel een opvolgmodel dat gelijkaardig, maar zeker weer anders is van design.