Mijn winkelmand

/
/
/
Hemelbedden

Hemelbedden

Wie zijn of haar kamer graag romantisch aankleedt, heeft zeker een hemelbed op de verlanglijst staan. Behalve het romantische hebben hemelbedden ook een functioneel aspect. De bovenbouw is in zuiderse landen steeds de draagstructuur waarover het muggennet wordt opgehangen.

Alvorens je een hemelbed koopt moet je toch even nagaan of je kamer hiervoor wel geschikt is. Kamers met schuin aflopende dakranden zijn uiteraard niet geschikt omdat hemelbedden er niet onder passen. Maar ook voor andere slaapkamers is het zo dat de kamer voldoende groot moet zijn om een hemelbed te plaatsen. Kijk bij aankoop van een hemelbed naar de hoogte. Als het hemelbed maar enkele cm onder je plafond uitkomt of zelfs er tegen zit, is dat visueel niet altijd even mooi. Hemelbedden hebben ook een grote ruimte nodig om tot hun recht te komen in een slaapkamer. Ga je een hemelbed in een kleine slaapkamer proppen, dan heb je snel het gevoel dat de kamer overvol staat. Kamers met een hemelbed vragen ook niet om volgepropt te worden met veel ander meubilair. Het bed zelf is een echte blikvanger in een slaapkamer.

De roedes of gordijnstangen van een hemelbed hangen meestal op een hoogte van 200cm. Hiervoor is gekozen omdat er in de detailhandel veel voorgemaakte gordijnen zijn met een lengte van 200cm. Die kan je dus standaard gebruiken voor je bed, zonder dat er lengte aanpassingen moeten gebeuren.
Ook de meeste klamboes of muggennetten zijn 200cm hoog of net iets korter. Wie wil dat zijn of haar hemelbed functioneel tegen de muggen beschermt kan zich beter informeren of de klamboe wel helemaal afgesloten kan worden. Bij het muggennet dat wij verkopen is dit het geval.
Als u zelf een muggennet op maat laat maken voor uw hemelbed, kiest u best voor een grof geweven stof, zodat u zeker voldoende luchtverversing heeft als de klamboe gesloten is.

Veel hemelbedden uit onze collectie zijn geschikt om weer om te bouwen tot een gewoon bed. De bovenbouw kan je er meestal gewoon afnemen. Dit is handig als je ooit moet verhuizen en je kan het hoge bed niet langer plaatsen. Of je wil je kamer gewoon eens anders aankleden.

Wie specifieke eisen heeft met betrekking tot de hoogte van de bedhemel, kan ons steeds vragen om een hemelbed op maat, met een hoogte die u wenst. Dit is enkel mogelijk bij bedden die wij op maat maken. Het gaat hier om bedden die op onze website een leveringstermijn hebben van meer dan 8 weken.

In dat geval kiest u ook zelf de kleur en is een wit hemelbed of zwart hemelbed een van de vele opties die u kan kiezen.
Van bijna alle individueel gemaakte bedden (leveringstermijn +8 weken) kunnen wij een hemelbed maken als de constructie van het bed dit toelaat. Meestal gaat het dan om bedden die eindigen op een bol. Er zijn dus veel meer hemelbedden verkrijgbaar bij ons dan diegene die u kan selecteren in het menu.

The Cube met hoofdbord
The Cube met hoofdbord