Mijn winkelmand

/
/
/
Huisdieren in bed of slaapkamer.

Huisdieren in bed of slaapkamer.

Dit artikel is niet geschreven om advies te geven of het al dan niet goed is om huisdieren mee in je bed te laten slapen. Daar kan je voldoende informatie over vinden.

Dit artikel is enkel geschreven om baasjes te helpen in hun juiste keuze van bed als je er inderdaad voor kiest om je kat of hond bij je te laten slapen.

Type van bed:

Boxspring en huisdieren.

Deze combinatie moet je absoluut vermijden.
Het boxspringbed is om vele redenen af te raden.

 • Hygiëne: Met betrekking tot hygiëne is een boxspring de slechtst mogelijke keuze. De haartjes van uw huisdier klitten vast in de stoffen waarmee de boxspring bodems en hoofdbord bekleed zijn. Zelfs met een stofzuiger kan u ze niet verwijderen.
 • Teken en ander ongedierte: De kleine teken en ander ongedierte die uw dier meebrengt uit bos of weide kunnen zich erg makkelijk nestelen in de stoffen bekleding van een boxspring.
 • Kras en schade gevoeligheid: Een boxspring is zeer gevoelig aan de schade van de scherpe nagels van uw huisdier. En dan spreken we nog niet over bijten, want boxspring materialen zijn hier niet tegen bestand.
 • Stofzuigen: Onder uw bed kunnen stofzuigen om de fijne haartjes te verwijderen is een must. Boxsprings staan zo laag tegen de grond dat je er meestal gewoon niet onder kan om te stofzuigen.

Houten bed en huisdieren.

Deze combinatie is al veel beter.
De voordelen van een houten bed zijn:

 • Stofzuigen: je kan er gemakkelijk onder stofzuigen
 • Hygiëne: de haartjes zetten zich niet vast op de houten kader en kunnen met een vochtige doek gemakkelijk verwijderd worden.

De nadelen van een houten bed zijn:

 • Sommige huisdieren zetten graag hun tanden in hout (honden) of gebruiken een houten poot al eens krabpaal (katten). Het kan natuurlijk zijn dat uw huisdier dit niet doet, maar ooit komt er misschien een nieuw en jong huisdier in uw leven die deze eigenschap wel heeft.

Metalen bed en huisdieren.

De enige zorgeloze oplossing.
De voordelen van een metalen bed bij huisdieren zijn:

 • Stofzuigen onder het bed is perfect mogelijk.
 • Hygiëne is top, want de haartjes zijn eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Teken en ander ongedierte nestelen zich niet in een metalen kader.
 • Metaal is niet gevoelig aan bijten en krabben.


  Type van matras:

  Het is eigenlijk niet belangrijk welk type van matras u kiest. Of dat nu een schuimmatras of een pocketvering matras is. Belangrijk is de matrashoes.
  De matrashoes (of tijk) is best afneembaar en reinigbaar.
  Bij voorkeur kan je die afneembare hoes in de wasmachine stoppen en wassen op 60°C.
  Er zijn ook hoezen die je naar de stomerij (droogkuis) kan brengen om te reinigen. Maar dat is uiteraard duurder dan ze zelf in de wasmachine te doen.

  Er zijn ook matrasovertrekken die waterdicht zijn om je matras beter te beschermen. Deze houden ook de haartjes tegen die bij een klassieke matrasovertrek wel door het materiaal migreren.


  Welk beddengoed?:

  Wassen is de boodschap als je huisdier in uw bed slaapt.
  Let er dus op dat je beddengoed koopt dat je veelvuldig en zonder problemen kan wassen, zonder dat het snel gaat krimpen of dat erg slijtage gevoelig is bij veelvuldig wassen.

  Er zijn dekbedden die je zelf kan wassen en er zijn dekbedden die je naar de droogkuis (stomerij) moet doen om te reinigen.
  Let er dus ook hier op dat je bij voorkeur kiest voor een dekbed welk je zelf in de wasmachine kan stoppen want dat is voordeliger in prijs.

   

  Banbury bed