Mijn winkelmand

/
/
/
Kinderkamer inrichten, welk bed kiezen?

Kinderkamer inrichten, welk bed kiezen?

Voor je kinderen wil je uiteraard enkel het beste. Maar met welke zaken hou je best rekening bij het inrichten van een kinderkamer?

Grootte van het bed.

Een kind heeft ruimte nodig om te spelen. Als de kinderkamer niet erg groot is kies je ook best voor een 1-persoonsbed van 90cm of 100cm breed.
Is de kinderkamer voldoende ruim kan je ook een 120cm breed bed (twijfelaar) of 140cm breed bed (klein 2-persoonsbed) overwegen.
Het voordeel van zulk een klein 2-persoonsbed is uiteraard dat er altijd een vriendje of vriendinnetje kan blijven slapen. In een bed van 90cm is dat erg moeilijk.

Robuust en veilig.

Kinderen spelen graag en hun bed is een deel van de speelinfrastructuur. Zorg er voor dat je een robuust en veilig bed koopt zodat ze er naar hartenlust in en op kunnen springen.
Een stevige bedkader en bodem is zeer belangrijk. Goedkoop is vaak snel klaar voor de sloop en vaak ook onveilig.
Omdat kinderen nu eenmaal graag in hun bed springen zijn veren matrassen een aanrader (bonellvering of pocketvering), met een voorkeur voor bonellvering vanwege de robuustheid.

Hygiëne en onderhoud.

Een bed voor een kinderkamer moet gemakkelijk te onderhouden en zuiver te maken zijn. Kinderen hebben nu eenmaal sneller een ongelukje in bed. Te mijden voor een kinderkamer is een boxspring, want dat zijn de moeilijkste bedden om zuiver te houden.

Bergruimte.

Speelgoed maakt deel uit van de kinderkamer. Een bed met lades onder of met voldoende ruimte om bergboxen onder te schuiven is een echte aanrader om meer bergruimte te creëren.

Kleuren.

Het zal je niet verwonderen dat kleine kinderen kiezen voor felle kleuren zoals bvb roze. Een roze bed is leuk als ze 6 zijn. Maar ze zijn snel ook 11. En dan is dat roze bed opeens niet cool genoeg meer. Kies voor je bed best een neutrale kleur zoals wit of zwart. Die roze muur kan je na enkele jaren weer gemakkelijk een andere kleur geven.