Mijn winkelmand

/
/
/
Metalen bed kopen. Goedkoop of slechte koop?

Metalen bed kopen. Goedkoop of slechte koop?

Er zijn veel metalen bedden op de markt. Je kan al ijzeren bedden kopen vanaf 200 Euro. Maar is een smeedijzeren bed van 5000 Euro dan zoveel beter?

De grootste factor in de prijzen zijn altijd de werkuren.
De werkuren die in een handgemaakt bed zitten of de uren die er nodig zijn om een machinaal gemaakt bed te maken, dat is een wereld van verschil.
En zoals u weet zijn Europese werkuren niet goedkoop.
Zowat alle goedkope metalen bedden zijn dan ook machinaal gemaakte producten uit Azië.

Ontdek het verschil in kwaliteit van metalen bedden

Gewicht

Mocht je in een toonzaal staan, ga dan vooral even het bed tillen. Het gewicht zegt vaak al erg veel over de dikte van de buizen en het bedframe.
Maar verder kunnen we u nog enkele duidelijke verschillen tonen.

Schroefverbindingen

Kijk hoe de bedden in mekaar gezet zijn. Kliksystemen of verbindingen van bedkaders zonder schroeven gaan na een tijd gegarandeerd kraken of piepen.
Zie ook dat de bouten of schroeven in verhouding stevig genoeg zijn. Vaak zijn ze maar voldoende om je Lego in mekaar te zetten.
Zie ook hoe de schroeven aangebracht zijn.
Bij goedkope bedden zitten de schroeven of bouten gewoon door de poten heen. Visueel is dit absoluut niet mooi.
Hier een voorbeeld van een goedkope oplossing op de foto.

wit metalen bed

Bij onze bedden letten we er op de de schroeven steeds aan de binnenkant van de kader zitten, zodat ze visueel minder opvallen.

De bedkaders

De bedkaders van goedkope bedden zijn vaak dun en onstabiel. Een dunne bedkader maakt je bed minder sterk, maar geeft je ook veel minder opties wat betreft slaapcomfort.
In een dunne bedkader kan je enkel een dunne lattenbodem of een dunne spiraalbodem leggen. Een kwalitatieve lattenbodem of een boxspring bodem zijn dan geen optie. Tenzij deze zelfdragend zijn en op eigen poten staan. Maar in dat geval zijn al die poten onder je bed alles behalve mooi.
Verder moeten we u niet vertellen dat dunne kaders minder draagkracht hebben en daardoor niet voor iedereen geschikt zijn. 
Hier een voorbeeld van een dunne bedkader.

metalen bed in witte kleur

Hieronder een voorbeeld van een stevige en stabiele bedkader zoals wij die verkopen:

Bedkader van metalen bed

De voetplaat

Goedkope metalen bedden hebben geen voetplaat. Hierdoor heeft u inkijk op de bodems en de onderkant van het bed.
Kijk hier naar een goedkoop bed zonder voetplaat.

Metalen bed in goud

Omdat wij dit estetisch alles behalve mooi vinden, voeren wij al onze bedden reeds jaren uit met een voetplaat die het zicht op de bodem wegneemt.
Zie hier een voorbeeld van een FerroBellissimo bedkader met voetplaat.

Metalen bed met plaat

De voetbeugels

Goedkope ijzeren bedden hebben geen voetbeugels.
Voetbeugels hebben de functie om je donsdeken of sprei op een sierlijke manier tot onderaan je voetbord te laten doorlopen.
Als je een goedkoop metalen bed koopt zonder voetbeugels en je gaat dit opstellen in je slaapkamer, dan gaat dit het resultaat zijn.

Metalen bed in wit in slaapkamer

Daarom voorzien wij voetbeugels op onze bedden.
Hieronder laten we u zien wat voetbeugels zijn en ook wat het effect is van de manier waarop je een ijzeren bed kan aankleden dat voetbeugels heeft.

poot metalen bed
Ijzeren bed met lage poten

Goedkope bedden met lattenbodems

Goedkope ijzeren bedden worden vaak aangeboden met ingebouwde op opgebouwde lattenbodems.
Behalve de bedenkelijke slaapkwaliteit van deze lattenbodems, gaan ze ook vaak snel stuk.
En als een lattenbodem die verbonden is met je bed stuk gaat, dan is je hele bed stuk. Je kan dan je hele bed naar het containerpark brengen omdat je latten gebroken zijn.
Zie hier een voorbeeld van zulk een goedkoop ledikant.
Wit bed zonder matras
Een ander nadeel van dit soort meegeleverde lattenbodems is vaak dat de bedkaders ook niet geschikt zijn voor een andere (lees goede) bodem.
Wil u in zulk een bed een goede kwaliteit lattenbodem leggen, een boxspring bodem of een spiraalbodem, vergeet het dan maar.
Daarom is het belangrijk dat u een bed koop dat je kan aanpassen aan uw slaapnood.
Een bed waar je elk type van bodem of elk type van matras in kan leggen.
Daarom bouwen wij onze bedkaders universeel, zodat er ook een Auping, Tempur of andere merken in gelegd kunnen worden.

Afwerking / verf

Tenslotte nog dit. Goedkope ledikanten zijn bijna altijd gespoten. Dat wil zeggen dat de verf gewoon bovenop het metaal zit, wat deze bedden kwetsbaar maakt voor krassen of beschadigingen.
Bij FerroBellissimo zijn alle metalen bedden afgewerkt met een basis laag van poeder lak. Deze poeder lak wordt op hoge temperatuur in de oven ingebakken in het metaal.
Dit heeft enkele grote voordelen. De bedden zijn minder gevoelig aan krassen en beschadigingen, maar ook erg goed beschermd tegen vocht en roest.
Soms doen wij boven op de poeder lak laag nog een 2de laag verf die wel beschadigd kan worden. Dit doen we vooral als we het bed een antieke uitstraling willen geven en de verf dan opzettelijk gaan beschadigen, zodat het bed er als gebruikt uitziet. Maar ook bij deze bedden is de beschermende basislaag dus poederlak.