Mijn winkelmand

/
/
/
Metalen bed opnieuw verven

Metalen bed opnieuw verven

Je hebt ooit een metalen bed gekocht bij ons en je wil je interieur opfrissen? Een nieuwe kleur op uw bed zetten lijkt u wel een goed idee? Maar hoe zet je een nieuwe kleur op een oud metalen bed?

Als het gaat om een bed dat u bij ons kocht, dan kunnen we u vertellen dat om een poederlak of poedercoating gaat.
Poederlakken of moffelen gebeurd bij ons via elektrostatisch spuiten. Het bed krijgt een positief veld (aarding), het spuitpistool met daarin de poederverf is negatief geladen. Het metalen bed zal dat de negatieve verfpoederdeeltjes aantrekken. Deze kleine poederdeeltjes kruipen zelfs in de kleinste openingen of ongelijkheden.
Nadien gaat het bed in de bakoven, waardoor de poederverf als het ware uitgebakken wordt op het bed.
Dit geeft een harde en goed beschermende verflaag.

Erg goed om je bed te beschermen tegen krassen of roest, maar niet eenvoudig om te overschilderen. Want gewoon een nieuwe verflaag over een poederlak zetten is af te raden.

Opnieuw laten poedercoaten

Dit is de beste, maar ook de duurste optie. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in poederlakken of moffelen. Een bed is gemakkelijk te demonteren en transporteren. Neem een foto van je lege bedkader, stuur deze op naar diverse poederlakbedrijven en laat een offerte maken om je bed opnieuw te laten poederlakken. Je kan het bed in iedere gewenste RAL-kleur laten poederlakken.
Zij zullen het bed eerst zandstralen en nadien de gewenste poederlak aanbrengen.

Zelf een andere kleur aanbrengen

Dit is de goedkoopste, maar meest arbeidsintensieve optie.
Alles begint bij de voorbehandeling. Je zal het bed moeten afschuren met een fijn schuurpapier. Een korrel P220 bvb. Je hoeft niet door te schuren tot op het blanke metaal. Gewoon voldoende opschuren, zodat de primer goed kan hechten.
Nadien alle schuurstof goed verwijderen en het oppervlak van het bed ontvetten (met bvb thinner of wasbenzine).

Na deze voorbehandeling kan je de primer of grondlaag aanbrengen. Vraag bij je lokale verf-aanbieder naar het juiste product voor je toepassing. Maar een twee componenten epoxyprimer of een acrylaatdispersielaag is goed.
Als eindlaag kies je dan de metaalverf in de kleur die je wenst. Het afwerken kan met een alkyd, polyurethaan of acrylaatverf.

U kan deze primer en eindlaag aanbrengen door gebruik te maken van verfspuitbussen of door een kwast. Dit laatste vergt uiteraard meer vakmanschap, maar zou u desgewenst een meer rustieke uitstaling kunnen opleveren.