Mijn winkelmand

/
/
/
Schade aan metaalverf metalen bed?

Schade aan metaalverf metalen bed?

Hoewel onze bedden vooral afgewerkt worden in poederlak, wil dat niet zeggen dat u de lak niet kan beschadigen. Poederlak staat erom bekend zeer krasbestendig en duurzaam te zijn. Toch is het mogelijk om uw lak te beschadigen door bvb foutief gebruik van poetsmiddelen.

Reinigingsmiddelen met chemicaliën

Poetsproducten met chemicaliën zijn absoluut te mijden om uw bed te poetsen. Al wat u nodig heeft is een vochtige doek met zuiver water. Vele poetsproducten bevatten chemicaliën zoals chloor, azijnzuur of ammoniak. Deze tasten op langere termijn de lak aan.

Langdurig hoge vochtigheid

Metalen tuinmeubilair dat buiten staat in regen en wind is ook steeds afgewerkt met poederlak (gemoffeld). Net zoals onze metalen bedden dus. Dat betekent dat onze bedden goed bestand zijn tegen vocht.  Let wel: als u onze bedden vele jaren in een zeer vochtige kamer plaatst is het mogelijk dat er roest gevormd zal worden aan randen en plaatsen waar het bed samengeschroefd is.

Zuur zweet

Zuur zweet heeft een lage pH-waarde en kan chemicaliën zoals ammoniak bevatten. Zuur zweet kan veroorzaakt worden door voeding, een slechte verbranding van eiwitten of kan een medische oorzaak hebben zoals diabetes, hypoglykemie, ijzertekort. Wanneer u last heeft van zuur zweet neemt u best contact op met een arts. Het zure zweet tast echter ook de verflaag van uw bed aan als u bvb het metaal zou vasthouden tijden het slapen.

Verzorgingsproducten

Sommige verzorgingsproducten zoals haarlak, deodorant, parfum, etc, kunnen agressieve chemicaliën bevatten die metaallak kunnen aantasten. Eenmalig contact met het metaal is absoluut geen probleem. Maar wanneer het metaal veelvuldig in contact komt met deze producten is het mogelijk dat de lak na jaren hierop zal reageren door verkleuring of blaasvorming.

De lak van je metalen bed weer opwaarderen

Is de lak van uw metalen bed na vele jaren toch lichtjes beschadigd of aangetast door chemicaliën en u wil de lak weer mooi en fris maken, dan zijn daar mogelijkheden voor.
Bijna alle producten die men gebruikt om de lak van auto’s te herstellen, zijn ook van toepassing op uw metalen bed. Koopt u zo’n product in de detailhandel, laat u dan door de verkoper goed informeren over het gebruik ervan. Vaak is een voorbehandeling nodig om een optimaal resultaat te krijgen. Vermijd altijd het gebruik van agressieve producten.