Mijn winkelmand

/
/
/
Slaapkamer inrichten met een metalen bed

Slaapkamer inrichten met een metalen bed

Metalen bedden maken al erg lang deel uit van slaapkamerinterieurs. Daarom worden metalen bedden soms ook geassocieerd met een gedateerd interieur.
Maar in een smaakperiode waarin een boxspringbed in iedere slaapkamer een vanzelfsprekendheid blijkt te zijn, is het aan de durvers en verruimers om net weer andere materialen te durven gebruiken. Juist omdat metaal zich zo mooi laat bewerken en transformeren in de mooiste vormen, is een metalen bed zo veel meer dan het zoveelste vlakke paneel dat bekleed is met een ander stofje, met als enige optie “gecapitonneerd of niet”.
Laat u daarom eens inspireren door een mooi metalen bed om daar rond een “andere” slaapkamer te creëren.

Vormen en sferen voor elk type slaapkamer

IJzeren bedden kan je maken in onuitputtelijk veel vormen. Je hebt uiteraard de romantische bedden, voor de romantische slaapkamers, waarbij krullen en details de meerwaarde brengen.

IJzeren bed met trap rechts in kamer

Hemelbedden uit metaal maken je slaapkamer niet alleen muggenproof (met net), maar verzekeren je ook van een uitstraling die je met geen enkel ander bed kan bereiken.

Hemelbed met plant en licht

Design bedden uit metaal. Zo strak en zo modern en zo eindeloos qua vormgeving. Dit lukt je nooit met een boxspringpaneeltje. Een metalen design bed geeft vorm aan de meest hedendaagse designer slaapkamers.

Design bed van metaal en spiegel

Uw bed in iedere gewenste kleur

U dacht dat u veel keuze in stofjes en kleurtjes had voor uw boxspring bed? Wel, al onze handgemaakte metalen bedden zijn verkrijgbaar in iedere gewenste RAL-kleur. Zeg dus niet dat we uw kleur niet perfect kunnen afstemmen op het bed dat we voor u maken.

Een metalen bed combineer je met alle meubels

IJzeren bedden kan je perfect combineren met iedere andere stijl van meubels of materialen. Naast een klassiek ijzeren bed kan je perfect houten nachttafels zetten of een houten kast. Naast een designer bed passen perfect strakke gelakte inbouwkasten. Of wat dacht je van meubels in industriële stijl om naast ons Charleroi bed te zetten?

De open structuur maakt het meubel minder zwaar

Metalen bedden zijn open van structuur en dus houden ze uw slaapkamer ook luchtig en minder zwaar. Een boxspring bed kan al snel zwaar en massief overkomen door de volle panelen en gesloten structuur. Een metalen bed is door het open design minder zwaar en daardoor ook veel beter geschikt voor kleine slaapkamers.

Accentueer de mooie vormen door sfeerverlichting

Ja,  je kan in een boxspring bed ook sfeerverlichting aanbrengen. Je ziet dan zondermeer een vierkant paneel wat beter……
Als je bij een metalen bed de sfeerverlichting op de juiste plaatsen aanbrengt (zoals bvb tegen de muur achter het hoofdbord), dan ga je de prachtige vormen en curven van het bed beter accentueren tegen de verlichte muur. Je bed zal dan meer dan ooit een prachtige blikvanger zijn in je slaapkamer.

Slaapkamer onderhoud en hygiëne

Denk bij het inrichten van je slaapkamer ook aan onderhoud en hygiëne? Heb je last van stofallergie? Slaap je toch liever in een zuiver bed?
Kies je voor een boxspring, weet dan dat het later een hele uitdaging gaat zijn om later ook alles netjes te houden. Want onder een boxspring bed kan je niet poetsen. De bekleding van een boxspring bed wordt snel vuil en is een echte stofnest.
Met een metalen bed heb je al deze problemen niet. Onder een metalen bed kan je erg gemakkelijk poetsen. Het metalen bed laat zich makkelijk onderhouden door met een vochtige doek over het metaal te gaan. Geen stofnest, geen vieze plekken, maar hygiënisch slaapcomfort.