Mijn winkelmand

/
/
/
Tips om een nieuw bed te kopen

Tips om een nieuw bed te kopen

U wil een nieuw bed kopen en heeft het moeilijk om tussen het grote aanbod de juiste keuze te maken? Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij de aankoop van uw nieuw bed.

1. Koop bij een betrouwbare dealer

Dankzij internet, pop up stores en sociale media kan u een ruim aanbod aan koopjes vinden. Vaak gaat het om bedrijfjes die snel komen en weer net zo snel verdwijnen. En wat met de garantie van uw bed of matras na enkele maanden of jaren? Lage prijzen staan synoniem voor lage kwaliteit. Het is dan ook vanzelfsprekend dat bedrijven die zulke koopjes aanbieden op termijn nooit hun garantie kunnen voldoen. Kies daarom voor een betrouwbare dealer waar je ook na vele jaren nog terecht kan met uw klachten.

2. Laat u niet vangen aan al die gadgets en wondermiddelen

Iedere maand komen er wel merken of producten op de markt die “het ei” opnieuw hebben uitgevonden. De nieuwe supermatras, het slaap DNA, de interactieve bodem, het ergonomisch slapen, etc. Een matras afgestemd op de contouren van uw lichaam? Een bodem afgestemd op uw rondingen? En wat als u nu anders gaat liggen, u gaat draaien, u ligt wat lager of hoger op uw matras? Daar gaat uw speciaal voor uw ontwikkelde matras of bodem.
Dit soort van “gadgets” komen en gaan om klanten warm te krijgen. Maar de echt goede matrassen en bodems zijn diegenen die al lang op de markt zijn en hun slaapcomfort al vele jaren bewezen hebben.

3. Stel een lijstje op met uw prioriteiten

Die prioriteitenlijst gaat u beter helpen bij de keuzen van uw bed. Zaken die je bvb in die lijst kan zetten zijn: Duurzaamheid, hygiëne, allergie, afmetingen, kleur, materiaal (stof, hout, metaal), prijs, etc.

4. Ga na of je bestelling ook binnen kan

Het lijkt vanzelfsprekend. Maar het komt vaker voor dan u denkt. Klanten die een bedbodem bestellen van 120x200cm, die dan niet door luik of raam naar de zolderkamer kunnen. Of een matras van 200x200cm die niet door de deuropening kan.
Ook wat de ruimte in je slaapkamer betreft. Bestel je een bed van 180x200cm, dan is dit de matrasmaat. De buitenafmetingen zijn meestal wel wat ruimer.

5. Een totaalpakket of individueel samenstellen?

Totaalpakketten hebben vaak de meest interessante prijs. Bed + bodem + matras in één pakket voor een goede prijs. Zulke pakketten zijn meestal niet samengesteld op basis van kwaliteit. Wie kiest voor slaapcomfort kan best zijn bed zelf samenstellen. Kies apart je bed, je bodem en je matras die aansluiten bij uw wensen. Het totaalpakket zal dan misschien iets duurder uitvallen, maar het is meer afgestemd op uw behoefte.
Je kan overigens perfect onderdelen van diverse fabrikanten samenbrengen tot 1 bed. Omdat er met standaardafmetingen wordt gewerkt. Een fabrikant van goede bodems heeft daarom niet altijd de beste matrassen of omgekeerd. In een metalen bed van FerroBellissimo passen zowat alle merken.

6. Vergelijk op basis van materialen en specificaties en niet op prijs

Een houten bed? Welk hout? Spaanderplaat of massief hout?
Een metalen bed? Massief of dunne buisjes?
Een schuim matras? Polyether, koudschuim, latex, traagschuim?
Een materiaal is niet zomaar hetzelfde. Zeker bij matrassen krijgen de dingen vaak dezelfde benaming, maar kan de inhoud zeer verschillend zijn. Vergelijk dus geen appelen met peren en laat u goed informeren over welke materialen er nu precies gebruikt worden.

We willen u overigens waarschuwen voor superkortingen op matrassen. Vaak merken we dat er grote kortingen worden gegeven op matrassen om tot een prijs te komen die dan nog te duur is. Bvb een matras die wordt aangeboden bij dealer X aan 1000 Euro, met een korting van 70%, komt nu op 300 Euro. Koopje denkt u?
Maar diezelfde matras (op basis van de materialen) koopt u bij dealer Z, zonder enige korting, voor 250 Euro. Dit gebeurd vaak in de matrassensector. Ga hier bewust mee om.