Mijn winkelmand

/
/
/
Warme zomer, koel bed

Warme zomer, koel bed

Lig je tijdens een warme zomernacht wel eens te keren in je zweet? Een airco installeren kan uiteraard niet overal en die ventilator blijkt ook niet altijd voldoende. Misschien zou het helpen mocht je kiezen voor een frisser bed.

Een koeler bed met 5 tips:

 1. Kies niet voor een boxspring bed. Boxspring bedden houden de warmte vast, zowel in hun materiaal (stof, kunstleder, hout, schuim) als in de structuur (een gesloten bak) waarin ze opgebouwd zijn.
  Kies bij voorkeur voor een metalen bed. Dit materiaal is niet enkel frisser, maar laat ook toe dat uw matras langs onder kan ademen, waardoor warmte en vocht afgevoerd kunnen worden.

 2. Kies voor een spiraalbodem of lattenbodem in je metalen bed en niet voor een boxspring bodem. Een boxspring bodem is een bak bekleed met stof en schuim. Als je matras op een boxspring ligt kan er langs onder geen frisse lucht aan. Je matras gaat vochtig en warm worden en daardoor ook een bron van bacteriën. Bij een lattenbodem of spiraalbodem kan je matras langs onder vrij ademen, waardoor de matras frisser en vooral droger blijft.

 3. Kies voor de juiste matras. Een matras kan bvb voor 100% uit schuim of latex bestaan. En zulke matrassen houden de warmte en het vocht ook weer beter vast.
  Veel beter is een pocketveren matras. Deze is hol en blijft daardoor ook veel koeler. Ook het transpiratievocht gaat veel beter migreren door deze matras, waardoor ze frisser blijft.
  Tenslotte heb je matrassen met gelparels die de temperatuur regelen of hoezen met fijne kanaaltjes om het transpiratievocht af te voeren. U kan deze vinden in ons gamma.

 4. Naakt slapen is niet noodzakelijk frisser dan slapen met een dunne pyjama of een dun laken over je. Je pyjama of het laken gaan je transpiratievocht opnemen. Dit vocht wil verdampen en zal daardoor warmte onttrekken aan je huid. Je koelt dus af door dit dun laagje vocht vast te houden in een dun laagje textiel. Een andere optie is uiteraard om je laken vochtig te maken door bvb met een waterspuitbus op je laken spuiten. Het effect is gelijkaardig. Je onttrekt warmte om te verdampen en dit koelt af.

 5. Hou je ramen op warme zomerdagen overdag toe en zet ze na zonsondergang weer open. Je zou denken dat iedereen dat ondertussen wel weet, maar vaak staan slaapkamerramen tijdens de dag ver open, waardoor de warmte net binnen komt.