Mijn winkelmand

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden.

Staat uw vraag/antwoord er niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen.

De slaaphoogte is een combinatie van bed, bodem en matras. Elk van deze items dragen bij tot de hoogte die u boven de grond slaapt.
De slaaphoogte is ook de instaphoogte van uw bed.
De meeste van onze bedden staan 26cm of 27cm boven de grond.
Leg daar bvb een lattenbodem in van 12cm hoog en een matras van 22cm hoog, dan ligt u 26cm + 12cm + 22cm = 60cm boven de grond te slapen.

De meeste van onze bedden maken wij individueel. Dus, als u het bed besteld, dan maken wij dat voor u.
Kleine aanpassingen zijn dus zeker mogelijk. Soms tegen meerprijs, soms gratis.
De meeste aanpassingen die wij doen hebben betrekking tot de hoogte van het hoofdbord of het voetbord. We kunnen die meestal op verzoek wat lager of hoger maken. Zodat het bed past onder uw raam of schuine dak constructie.
Sommige bedden (de goedkope modellen) maken wij in een reeks. Hier zijn geen aanpassingen mogelijk.

Wij werken onze bedden af met poederlak. Dat wil zeggen dat de kleurpoeder die op het bed wordt aangebracht nadien in de oven in het metaal wordt ingebakken.
Dit is een zeer duurzame techniek die het metaal erg goed beschermd en ook zeer kleurvast is.
Aluminium ramen van huizen of metalen tuinmeubilair zijn bvb ook gepoederlakt om te beschermen tegen water en zon.
Poederlak is ook goed bestand tegen lichte krassen.

Onze bedden zijn niet vergelijkbaar met de goedkope metalen bedjes van grote meubeldiscounters. Wat wij maken is zeer massief en stevig en de montage gebeurd met M8 bouten.
De gemiddelde levensduur van onze bedden is dan ook meer dan 50 jaar.
Een metalen bed van FerroBellissimo is dan ook een aankoop voor het leven.
Als een bed van ons toch piept of kraakt kan dat 2 redenen hebben. De bouten staan niet allemaal goed vast of de rubbers van de lattenbodems zijn versleten.

Wij maken gebruik van Europese standaard afmetingen.
Dus matrassen en bodems van andere merken passen in onze bedden.
U moet enkel de juiste afmeting kiezen.
Voor lattenbodems zijn er draagbalken in het bed voorzien vanaf de afmeting 140 breed. Dan liggen er 2 lattenbodems van 70cm breed langs elkaar. (bij 160cm is 2 bodems van 80cm, bij 180cm is 2 bodems van 90cm en bij 200cm is 2 bodems van 100cm). Voor 1-persoonsbedden van 90cm tot 120cm is 1 bodem voldoende.
Heeft u twijfels of uw merk van bodems of matrassen in onze bedden passen, contacteer ons dan via het contact formulier. We helpen u graag verder.

Wij hebben ook veel klanten die zwaarlijvig zijn. Omdat onze bedden zo stevig en massief zijn, maakt ze uitermate geschikt voor een kilo extra.
Een bed is uiteraard meer dan enkel de metalen bedkader.
Ook de bodems en matrassen moeten aangepast zijn aan een hoog lichaamsgewicht.
Daarom geven we graag persoonlijk advies.
Weegt u meer dan 140 Kg en u zoekt een geschikt bed. Laat ons via het contact formulier weten welk bed u wenst en wat uw lichaamsgewicht is. Wij geven u graag advies op maat.

Montage van het bed is een optie die wij in de meeste landen aanbieden.
Deze optie kan u kiezen tijdens de bestelprocedure.
Het is niet mogelijk in Zwitserland omdat we daar geen montage team hebben.

Het antwoord is JA.
Wij doen dat zelf op 10 minuten.
Het uitpakken en verwijderen van de folie en karton neemt veel meer tijd in beslag dan het monteren van het metalen bed.
Onze bedden bestaan uit een minimaal aantal onderdelen. Voor de meeste modellen moet je niet meer dan 16 bouten vastschroeven.
De sleutels om alles in elkaar te zetten zijn meestal bijgevoegd bij het pakket.

In onze toonzaal in Balen hebben wij steeds een 30-tal metalen bedden opgesteld staan. Dat is dus een kleine greep uit ons ruime gamma. 
Het geeft u wel de kans om de bouwkwaliteit van onze bedden te zien, alsook de kleuren die verkrijgbaar zijn.
Wil u weten of u favoriete bed in onze toonzaal staat? Neem contact op met ons via het contact formulier.
In onze toonzaal staan ook lattenbodems en liggen matrassen om te testen. Bij de testmatrassen is er een aanbod aan pocket veren, koudschuim, latex, traagschuim of combinatie matrassen.
Wie ons een bezoek brengt wordt steeds persoonlijk geholpen en geadviseerd door de eigenaar van FerroBellissimo.

Neen. De enige toonzaal die we hebben is de fabriekstoonzaal in Balen (België).
Voor onze klanten uit Duitsland, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland is dit misschien erg ver rijden.
Hoewel Balen niet ver van de Nederlandse en Duitse grens ligt.
Als de verplaatsing voor u te ver is, maar u wil toch graag persoonlijk advies, dan helpen wij u erg graag via mail. U kan ons alle vragen stellen!
Neem dan contact met ons op via het contact formulier.

PS De fabriekstoonzaal is enkel open of afspraak.

Neen, wij sturen geen kleurstalen op met de post.
Wil u de metaalkleuren van de bedden in het echt zien, dan kan u langs komen in de toonzaal. Dat is ook zo voor de bekleding (stof) van hoofdborden.
Wij trachten op onze website bij de producten een zo goed mogelijke foto te plaatsen van de kleuren.

Wij zijn een fabrikant van metalen bedden en niet gespecialiseerd in de aankleding van de bedden zoals dekbedovertrekken of hemelstof.
Hemelstof kan u gemakkelijk online vinden. Kijk enkel dat u kiest voor rechthoek hemelstof in de afmeting van uw bed. De stof is best wat groter in de lengte. Voor een bed van 200cm kiest u best stof van 210cm lang. Iets langer mag ook.
Hemelstof kan u online vinden onder de naam “klamboe” of muggennet.

 

Meer dan ieder ander bed verkrijgbaar op de markt.

1) Op het gebied van hygiëne is een metalen bed superieur aan een boxspring. Een boxspring is moeilijk vrij te houden van stof, huisstofmijt, bedwantsen en lichaamsvocht. Een metalen bed daarentegen kan je erg eenvoudig zuiver houden met een vochtige doek en je kan er gemakkelijk onder stofzuigen.

2) De levensduur van een metalen bed is al snel meer dan 30 jaar. Een degelijke boxspring heeft een houdbaarheidsdatum van pakweg 10 a 15 jaar.

3) Een metalen bed is voorzien van een lattenbodem, welke de matras aan de onderkant laat ademen. Bij een boxspring bed ligt die matras op een gesloten boxspring bodem. Deze laat de matras niet goed ademen en het transpiratievocht van de vorige gasten kan in de matras blijven hangen.

4) Sommige van uw gasten zullen veel meer wegen dan anderen. Onze metalen bedden zijn standaard geschikt tot 300 Kg. Maar mits optionele draagbalk tot 400 Kg of 500 Kg. Bij het gemiddelde boxspring bed gaat het bed enorm doorzakken of stuk gaan bij zulke gewichten. Als vakantiehuis of B&B hou je er best rekening mee dat niet iedereen onder de 120 Kg weegt.

Wie een hotel, vakantiehuis of B&B heeft en extra informatie wil helpen we graag verder. Contacteer ons via het contact formulier.

 

Alles bij ons is handgemaakt.
Wij maken ook bedden op maat in onze smederijen.

Maatwerk kan al vanaf 1 stuk, maar meerdere stuks voor een hotel zijn ook perfect mogelijk. U bezorgt ons dan een ontwerp of tekening of foto van het bed dat u graag wil hebben en wij zullen bekijken wat de mogelijkheden en prijzen zijn.
Let wel, een maatwerk bed is altijd veel duurder. Reken maar op prijzen die minstens 2x hoger zijn dan van onze eigen ontwerpen.
Dat komt omdat in maatwerk erg veel werkuren zitten.

Ander maatwerk in smeedijzer kunnen we ook doen, zoals tafels, stoelen, banken, rekken of ander meubilair. Ook hier is de regel geldig dat maatwerk altijd duurder is.

Wij kunnen ook smeedwerk leveren voor de tuin, behandeld om niet te roesten.
Maar voor poorten of hekwerk passen wij, daar zijn andere smederijen meer in gespecialiseerd.

Wij bieden in diverse landen de betaaloptie “Klarna slice it” aan.
Hiermee betaal je uw aankoop in 3 schijven over 3 maanden.

Maar indien u een PayPal account heeft kan u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw bed te betalen in 10 schijven.
Dit is echter een instelling die u zelf moet ingeven in uw PayPal account. U kiest dan bij betaalmethode PayPal en op uw Paypal account geeft u aan in hoeveel maanden u de aankoop wil betalen.